10 cele mai cool ținute de la Gala UAD 2019

0

Gala UAD 2019 a fost un eveniment cu totul și cu totul special. Asta pentru că festivitatea în sine a ajuns să aniverseze 25 de ani de existență – adică 25 de ani în care lucrările absolvenților Universității de Artă și Design au fost aduse cu succes în fața unui public mai mare decât ar avea vreodată astfel de colecții. Dar și pentru că ELLE România a fost principalul partener media al acestui eveniment. Și trebuie să ne mândrim cu acest fapt, mai cu seamă că susținem tinerii designeri dintotdeauna și credem că este menirea unei reviste de modă ca, printre multe altele, să descopere și să promoveze tinerele talente din breaslă.

Sigur, nu este ușor ca tinerii designeri să își facă niște cariere într-un peisaj precum cel al industriei de modă din România. Dar cert este că Gala UAD 2019 a fost un moment în care aceștia să își arate pentru prima dată, cu emoțiile și stângăciile de rigoare, creațiile în fața unui public avizat și care le poate duce munca mai departe.

Unul dintre primele lucruri care mi-au venit în cap în seara în care s-a desfășurat Gala UAD 2019 a fost că hainele prezentate anul acesta sunt ceva mai pesimiste ca de obicei. Printre lucrările absolvenților s-au strecurat parcă mai multe gânduri sumbre, referințe la personaje mitologice întunecate sau idei pesimiste – criza climatică și, ca atare, sustenabilitatea au fost preocupări pentru mulți dintre absolvenți.

Gala UAD 2019 s-a desfășurat în Sala Mare a Operei Naționale Române / Teatrul Național „Lucian Blaga’ Cluj-Napoca, și a fost urmată de o recepție la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, locul care găzduiește și expoziția aniversară GALA UAD FASHION DESIGN…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.